Hvad holder du fast i?

Som jeg skrev i sidste uge, så er 2024 et forandringsår. Vi har allerede set det i Danmark med et kommende skifte fra Dronning til Konge. Men det er kun lige begyndt, jeg er sikker på, at der kommer mange flere forandringer. I nytåret har jeg tænkt en del over, hvad det er jeg holder fast i når bølgerne går allerhøjst. Et emne jeg også jævnligt taler med klienter om, da det er ofte, er i en tid med en livskrise, at de kommer til mig for at spørge astrologien til råds.

Det er individuelt hvad man holder fast i. Nogle forsøger at holde fast i ydre forhold såsom bolig, arbejde, parforhold, penge osv. Det er ikke altid at det lykkedes, for den ydre verden kommer til tider og tager disse ting fra os. Vi tror, at vi bestemmer over alt i vores liv, men virkeligheden viser os, at det gør vi ikke. Andre forsøger at holde fast i indre kvaliteter så som tro, tillid, respekt, medmenneskelighed o. lign. Det synes ofte at være en bedre og mere holdbar strategi.

Billedet ovenfor er af et sæt orakelkort udarbejdet af kunstneren Lise Meijer (som jeg er stolt over at kunne kalde min veninde). Når jeg indimellem bliver usikker på, hvad jeg kan og skal holde fast i, så spørger jeg kortene. De giver altid et relevant og vedrørende svar. Men de gange, hvor jeg har stået i en virkelig intens krise, altså der hvor det handler om liv og død og troen på det hele, så har jeg ikke lige fået trukket et kort. Derimod er jeg blevet presset ind i det inderste af mig selv i min søgen efter noget at holde fast i. Og hver gang er jeg endt med at stå med Håb i hånden. Håbet om en bedre verden. Håbet om at i morgen bliver bedre end i dag. Håbet om at det, der synes umuligt, alligevel vil løse sig til det bedre. Håbet om at sorgen bliver til at bære og at glæden finder vej igen. Håbet har båret mig igennem de sværeste dage i mit liv. Uden håb kan jeg ikke leve. Jeg har masser af håb for 2024.

Men hvad med dig, hvad holder du fast i når forandringerne blæser ind over din hverdag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *