PLUTONISK

Plutonisk er et udtryk, vi i astrologien, bruger om noget der er skelsættende, afgørende, transformerende, intenst og i det hele taget enten – eller. Udtrykket kommer fra de egenskaber vi tillægger Pluto, den yderste kendte planet i vores Solsystem (astronomisk er det en dværgplanet).

Plutoniske processer kan være voldsomme. Vi bliver konfronteret med vores frygt, med det vi har forsøgt at undertrykke eller undgå at se i øjnene. Ofte skal der træffes et valg, lukkes en dør, noget der skal siges farvel til. Pluto lærer os at livet er en forandringsproces. Intet varer ved, alt i livet er organisk og kan ændre sig, bare se på vores krop, der hele tiden afstøder gamle celler og danner nye. Uden de plutoniske processer ville vi stå fast, gro til og forgå. Vi ville ikke kunne leve. Det kan være barskt at se Pluto i øjnene, og det kan også være frigørende og berigende. Når man finder sit mod og tør tro på at der i konfrontationen med fortiden, og det der ikke længere hører til, kan findes vej til et nyt og bedre ståsted, så er Pluto din bedste ven. For enhver der ønsker at udvikle sig som menneske er det essentielt at gå processer af denne natur igennem. Det er Pluto, du møder, når du bliver presset ud i at vælge vej og sige fra. Når du bevæger dig over en skillelinje og der opstår et før og et efter. Når det, der var, ikke længere kan og skal eksistere og du har givet slip, og noget nyt dermed får plads til at spire.

Det spændende ved Pluto processerne er, at vi sjældent får lov til at se, hvad der vil ske ovre på den anden side af skillelinjen. Vi skal først lukke døren før den næste dør viser sig. Så det handler om tillid. Tillid til at livet vil dig godt og at sorgen en dag vil blive afløst af glæde. En tillid der gør at du formår at slippe kontrollen indtil du igen kan finde fodfæste. De plutoniske tider er de tider i livet vi husker og senere fortæller om.

2024 er et plutonisk år for os alle. Den 21. januar slår Pluto følge med Solen, og de bevæger sig sammen fra Stenbukkens tegn ind i Vandbærerens. Dette påvirker os alle, nogen selvfølgelig mere end andre, men det påvirker også i høj grad vores samfund, de underliggende strukturer og magtbalancerne. Der tegnes skillelinjer i stor stil, både de små og de store af slagsen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *