Vandbæreren

VANDBÆRERENS ypperste formål er at bringe vand fra bjerget til folket. At være en kanal for ny viden, indsigt og forståelse. Og ikke kun til eget bedste, men for alle. På lørdag den 20. januar går Solen i Vandbæreren. Det sker hvert år på denne tid, så det er der ikke noget nyt i. Det der er nyt er, at denne gang følger Pluto med ind i Vandbæreren, det sker natten til søndag. Dermed slår Vandbærerens temaer sig virkelig fast i denne tid og vil sætte dagsordenen i 2024 og i de kommende år.

I Vandbæreren findes der ny viden og indsigt. Nyhedsstrømmen er fyldt med historier om teknologiske fremskridt, AI, robotter, genteknologi m.m. Men i Vandbæreren er det ikke kun teknologien der tænkes nyt om. Det er også den måde, vi lever sammen på og omgås hinanden, der er under udvikling. Vi ser det flere steder i verdenen, demokratiet er ved at krakelere, systemet bliver brugt på tvistet vis og kan måske ikke længere sikre en national ledelsesstruktur der finder opbakning i befolkningerne. De store internationale organisationer og sammenslutninger er under voldsomt pres af de verserende krige. Der skal tænkes nyt! Vi skal finde nye måder at styre de nationale og internationale relationer og styrker på. Vi skal finde nye måder at leve sammen på.

Vandbæreren symboliserer fællesskaber. Det er i Vandbæreren, at vi ser, hvordan vi fælles kan løfte i flok, og hvor stærk en kræft masserne kan være. Billedet nedenfor viser hvordan folk stimlede sammen her i weekenden om det Danske kongehus. Det var både stærkt og mærkbart. Jeg tror, at fællesskaber vil gro i de kommende år. Det kan være småt og lokalt, det kan være stort og internationalt. Folk finder via teknologien fællesskaber på kryds og tværs om det der er vigtigt for lige netop dem. Alt er muligt.

Sideløbende med fællesskabsprincippet er frihed og individualitet også yderst vigtige begreber for Vandbæreren, og ikke bare begreber, men reelle behov. Der SKAL være plads til den enkelte, der SKAL være respekt for hver person. Dette kræver tolerance, forståelse, rummelighed og medmenneskelighed af os alle. Spørgsmålet er om vi kan det? Det er en fin dans der skal danses mellem det at være en blandt mange i et stort rige, mens man samtidig er konge i sit eget liv.

Lidt astro fakta. Grundet den retrograde bevægelse af planeterne set her fra jorden, går Pluto ind i Vandbæreren i alt tre gange i 2023-2024. Den går altså frem og tilbage over tegnskiftet mellem Stenbuk og Vandbærer. Pluto gik første gang, i denne runde, i Vandbæreren den 23. marts, og retur til Stenbukken den 11. juni. Denne gang sker det som skrevet den 21. januar, og den går tilbage til stenbukken den 2. september for endeligt at gå i Vandbæreren igen den 19. november 2024, hvor den så vil være i små 20 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *