Må jeg være ærlig?

Det kan meget vel være nogle ord vi hører i dagene omkring mandag den 5. februar, hvor Merkur krydser ind over Plutos position på himlen. Ærlighed er en stor størrelse der rummer en bred skala fra det der kan være råt og usødet, over til det, der er smukt og inderligt. Når der er tale om en Plutonisk ærlighed, så er vi nok mest nede i den del af skalaen, hvor der bliver talt frit fra leveren, hvor det der ikke har kunnet blive sagt tidligere nu bliver ytret, hvor der sættes ord på det usigelige. Dermed kan det være dage, hvor de igangværende konflikter spidser til, hvor voldsomme ord og betoninger bliver brugt. Man kan ikke holde fortrængninger inde eller dække over historier der søger dagens lys. Det er ærlighed på sin mest direkte og brutale måde.

Er ærlighed det samme som sandhed? Pluto ønsker at vi når ind til kernen og dermed sandheden. Luftkasteller sprænges i stykker og vi skal forholde os til hvad der er virkeligt og reelt. Det kan være en virkelighed der kan synes grim og uoverskuelig, og vi bliver konfronteret med den. Spørgsmålet er om vi tør se på den og forholde os til den. Tag ikke fejl, ærlighed er ikke altid sandhed, men det kan være et godt værktøj til at komme tættere på sandheden. Så brug chancen, find modet, og sæt ærlige, men også konstruktive, ord på det du har brug for at sige.

Inden Merkur når over til Pluto er den på god fod med Neptun. Her i de kommende dage (torsdag til lørdag) taler vi med rummelighed og nysgerrighed med hinanden. Vi bruger store ord og taler i forsøget på at finde nuancerede måder at tale på nok lidt i tåger. Måske kan der ligefrem være tale om lidt stilhed før stormen.  

Jeg holder meget af ærlighed, men jeg er ikke altid ærlig. Dermed ikke sagt, at jeg lyver, der er bare ting jeg ikke siger, ikke har behov for at sige, ikke ser grund til at sige. Og hvis jeg skal være ærlig, så bruger jeg ærlighed, når jeg ser, at det tjener mit mål her i livet, som blandt flere ting er, at være et oprigtigt og godt menneske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *